Van SAP Key User naar SAP Consultant

Iedereen die de stap zet van SAP-key user naar consultant neemt deze beslissing meestal niet lichtzinnig. Zo is het voor mij gegaan, en ik heb geen spijt van mijn beslissing.

 

Direct na mijn afstuderen belandde ik bij een productiebedrijf. Ze gebruikten SAP om de supply chain te beheren, van klantenservice tot planning en onderhoud. Ik was actief in verschillende afdelingen en kwam herhaaldelijk in aanraking met SAP.

 

Ik heb in zeer korte tijd veel kennis opgedaan. Zo ontdekte ik bijvoorbeeld dat je elke workflow op verschillende manieren kunt benaderen. Als eindgebruiker zie je vaak slechts één mogelijkheid om een oplossing te bereiken. Wanneer je dieper graaft, ontdek je soms nieuwe methoden om de werklast te verminderen of dingen op een vereenvoudigde manier aan te pakken. Maar collega’s waarderen het niet altijd als je, als eindgebruiker, andere manieren van werken aanbiedt. Ze blijven liever bij de manier die ze kennen.

 

Als consultant bevind je je in een andere positie: mensen verwachten dat je toegevoegde waarde biedt. Ik had interesse om dieper in de wereld van SAP te duiken en er vanuit een ander perspectief mee te werken. Maar die stap zetten was niet eenvoudig. Het zijn twee verschillende werelden. Ik dacht niet genoeg kennis te hebben om het te maken als consultant – althans, dat dacht ik!

 

Toen ik de kans kreeg om de wereld van SAP binnen te stappen, greep ik die kans met beide handen aan. Ik aarzelde niet, dit leek me een uitstekende manier om mijn ambitie waar te maken.

 

Vandaag de dag blijf ik voortdurend leren, wat de baan erg opwindend maakt. Klanten helpen wanneer ze problemen tegenkomen, geeft me veel voldoening.

 

SAP is een wereld van voortdurende innovatieve ontwikkelingen. Ik kan me volledig voorbereiden en werken aan mijn carrière in gebieden die mijn interesse hebben. Alles wat ik leer, deel ik met collega’s en implementeer ik bij de klant. Het is fascinerend en verrijkend om de knoppen achter de schermen te kunnen bedienen en precies te weten wat elke handeling tot gevolg heeft.

 

Twijfel je om de stap te zetten? Ben je echt gefascineerd, maar lijkt het alsof je te diep moet duiken? Dan is mijn advies: GA ERVOOR. Met de juiste motivatie zul je elke uitdaging overwinnen!

 

Voel je vrij om je gedachten en feedback te delen in een opmerking en natuurlijk om mijn profiel te volgen voor meer inhoud!

Praat met een expert